Tenniskids is een tennisprogramma vanuit de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. De kids leren razendsnel tennissen door middel van speciale ballen, rackets, banen en oefeningen. Kinderen worden in een team geplaatst met leeftijdsgenootjes en werken samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit vier verschillende fases die worden aangeduid met de volgende kleuren: Blauw, Rood, Oranje & Groen. De jongste kids beginnen bij Blauw, daarna stroom je door naar Rood, vervolgens naar Oranje en uiteindelijk Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen snel leren spelen.  Wanneer je als kind Groen hebt voltooid, ben je klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te spelen.Tenniskids Blauw

De jongste kids beginnen bij Blauw. Kinderen van 4 tot 6 jaar maken in deze eerste fase kennis met de basis van tennis. Zij ontwikkelen de eerste bal- en racketvaardigheden aan de hand van speelse oefeningen.

Tenniskids Rood

In de volgende fase, Rood, maken kinderen t/m 8 jaar verder kennis met het tennisspel. In deze fase worden de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie geleerd.

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids  Oranje

In Oranje werken kinderen van 8 t/m 10 jaar aan de verdere ontwikkeling. Ze leren in deze fase nieuwe slagen en technieken die hen uiteindelijk zal helpen om te kunnen spelen op een grote baan.

In Oranje spelen de kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen

In de laatste fase, Groen, bereiden de kids zich voor op het spelen op een hele baan. Kinderen van 10 t/m 12 jaar oud ontwikkelen hierbij technieken en tactieken alswel atletische vaardigheden.

In Groen spelen de kinderen met een langzame groene bal op een hele baan.

Shop populaire stageballen