Tennisbal advies

a

Type tennisballen

Het kopen van tennisballen lijkt eenvoudig, tot je ons uitgebreide assortiment tennisballen voor je ziet. Er zijn namelijk veel verschillende merken en type tennisballen. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag: "Wat zijn de beste tennisballen?". Om een keuze voor tennisballen makkelijker te maken, geven we op deze pagina een overzicht van de soorten ballen die tot ons assortiment behoren. Hierbij maken we onderscheid tussen:

Gasgevulde tennisballen

Een gasgevulde tennisbal is een tennisbal die gevuld is met gas. Deze tennisballen zijn over het algemeen het meest geliefd en bekend bij tennissers. De ballen zijn verpakt in een tin dat zelf ook gevuld is met gas en dus onder druk staat. Dit wordt gedaan zodat de bal voor gebruik geen gas kan verliezen. Bij het openen van het tin komt het gas vrij en valt de druk binnen de koker dus ook weg. Gasgevulde tennisballen worden vaak gebruikt op toernooien en tijdens het recreatie spelen. De reden dat deze gasgevulde bal zo populair is, is omdat een gasgevulde bal het minst blessuregevoelig is en door tennissers als meest comfortabel wordt ervaren. Door de hardheid en het stuitervermogen van de bal is de gasgevulde tennisbal geschikt voor tennissers met ervaring en minder geschikt voor startende tennissers

Wat zijn de beste gasgevulde tennisballen?

De merken die bekend staan om hun gasgevulde tennisballen zijn Wilson en Dunlop.

Drukloze tennisballen

Een drukloze tennisbal heeft geen binnendruk (gas) in de tennisbal. Omdat de bal niet met gas is gevuld heeft deze een langere levensduur dan de gasgevulde tennisbal. Door de harde kern is de drukloze tennisbal ideaal voor trainingen. De drukloze tennisbal wordt verder vaak gebruikt door beginnende tennissers, of door tennissers die speelduur belangrijker vinden dan speelcomfort.

Wat zijn de beste drukloze tennisballen?
De merken die bekend staan om hun drukloze tennisballen zijn Tecnifibre en Tretorn.

Stage tennisballen

Een stage tennisbal is gevuld met microcellen die gevuld zijn met lucht. Deze lucht kan niet ontsnappen uit de bal, dat betekent dat de bal altijd de zelfde hardheid zal blijven. Stageballen zijn relatief zacht en bedoelt voor beginnende tennissers en kinderen. Ze zijn ideaal voor deze groepen omdat stageballen minder stuiterkracht hebben. Hierdoor hebben kinderen en startende tennissers meer tijd om op de bal te reageren en de bal te kunnen raken. We maken onderscheid tussen de volgende stageballen:

Rode tennisballen
De rode tennisballen worden ook wel stage 3 tennisballen genoemd. Deze tennisballen zijn geschikt om training te geven aan de allerkleinsten (tot 8 jaar). De bal is namelijk gemaakt van spons/foam. Dit zorgt ervoor dat de tennisbal niet hoog stuitert, waardoor kinderen de bal eenvoudiger kunnen raken.

Oranje tennisballen
De oranje tennisballen worden ook wel stage 2 tennisballen genoemd. Deze tennisbal heeft de kenmerken van een drukloze tennisbal, maar heeft een lagere druk in de kern. Hierdoor stuitert de bal minder hoog dan een drukloze bal. Hierdoor heeft een kind of beginnende tennisser meer tijd om de bal terug te kunnen slaan. De oranje tennisballen zijn bedoelt voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

Groene tennisballen
De groene tennisbal wordt ook wel een stage 1 bal genoemd. Deze tennisbal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar een iets lagere druk in de kern. Hierdoor stuit de bal iets minder hoog. Deze tennisbal is uitermate geschikt voor de jeugdige tennisspeler die al redelijk op weg is, maar nog stappen te maken heeft voor naar de drukloze over te kunnen gaan. Deze tennisbal is bedoelt voor kinderen van 10 tot 12 jaar en startende tennissers.

a

Wat zijn de beste tennisballen per baansoort?

Een logische vraag die ons vaak gesteld wordt is: “Welke tennisbal past bij welke baanondergrond?”. De meeste tennisballen kunnen gebruikt worden op alle baansoorten. Mocht je toch graag een bal willen die perfect aansluit bij de ondergrond waarop je vaak tennist, dan vind je hier per baansoort de populairste tennisballen.

 

Hardcourt en all-weather banen

Op hardcourt en all weather banen wordt vaak gespeeld met de Dunlop Australian Open. Dit is de gasgevulde bal die gebruikt wordt tijdens de Australian Open. De bal gaat erg lang mee en is daarom ook erg geschikt om te gebruiken op hardcourt.

Gravel, smashcourt en french court

Op gravel, smashcourt en french court wordt het meest gespeeld met de Wilson Roland Garros All Court Tennisbal. Deze tennisbal wordt dan ook gebruikt tijdens Roland Garros. Deze bal heeft een hoog balcomfort in combinatie met een goede stuiterkracht. Dit maakt hem uitermate geschikt voor het spelen op gravel.

 

Kunstgras

Op kunstgras wordt het meest gebruik gemaakt van de Slazenger Wimbledon. Dit is de tennisbal die tijdens Wimbledon wordt gebruikt. Deze bal is van hoogwaardige kwaliteit en bevat Hydroguard technologie. Hierdoor neemt de bal minder water op en blijft dus ook op vochtiger kunstgras goed bespeelbaar.


Populaire ballen


Afspraak maken in de winkel?

Ben jij er nog niet helemaal uit welke tennisbal het beste bij jouw speelstijl past? Laat je adviseren door de tennisspecialisten in onze winkels!  Hier vind je een greep uit de populairste tennisballen! Ben je op zoek naar een specifieke tennisbal die je je op de website hebt gezien? Neem dan eerst contact op met de betreffende winkel om te informeren of die tennisbal ook in de winkel aanwezig is. Maak een afspraak of bekijk onze openingstijden!

 


Vraag het aan onze experts

Twijfels over welke tennisbal de beste keuze is? Ook dan staat onze klantenservice voor je klaar. Ons team bestaat uit ervaren tennissers die je alles kunnen vertellen over de verschillende tennisballen en de juiste vragen weten te stellen om tot een geschikte keuze te komen.

Heb jij vragen over een bepaalde tennisbal of ben jij benieuwd welke tennisbal het beste bij jou past? Laat je telefonisch adviseren door een van onze experts! Samen komen we tot de geschikte keuze!