ASICS – moving minds since 1949


ASICS gelooft in de kracht van sport en de positieve invloed ervan op je lichaam en geest. Daarom ontwikkelen we sinds 1949 al producten die mensen in beweging brengen. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon actief wilt leven, bij ASICS vind je altijd iets dat bij je past.


Op deze pagina lees je alles over ons merk, onze filosofie en welke schoenen bij jouw speelstijl passen. Wij vinden dat je altijd maximaal moet kunnen bewegen en presteren op je eigen niveau. Deze visie staat centraal in onze ontwerpfilosofie, die bestaat uit vier pilaren: testen met atleten, biomechanisch onderzoek, vakmanschap en duurzaamheid. Zo ontwerpen we producten die atleten ondersteunen en helpen blessures te voorkomen.Ontdek hoe je samen met ASICS je prestaties kunt verbeteren én je beter kunt voelen door te bewegen. Lees verder of ga meteen shoppen.Ons verhaal

ANIMA SANA IN CORPORE SANO


ASICS is een acroniem van de Latijnse uitdrukking Anima Sana In Corpore Sano, wat een gezonde geest in een gezond lichaam betekent.


Onze oprichter, Kihachiro Onitsuka, was ervan overtuigd dat hij met sport de fysieke en mentale gezondheid in het naoorlogse Japan kon verbeteren. Daarom begon hij ASICS. Diezelfde overtuiging hebben we bij ASICS nu, 70 jaar later, nog steeds. Sport is goed voor lichaam en geest, geeft je een positieve kijk op het leven en haalt het beste naar boven in communities over de hele wereld. Dit motiveert ons om de beste producten te blijven ontwerpen om mensen in beweging te krijgen én te houden.

“We hebben altijd als doel gehad om mensen te helpen met sporten, zodat ze zich fysiek en mentaal beter voelen. Nu, meer dan 70 jaar na onze oprichting, zien we dat onze focus op het mentale aspect van sport en onze zorgende rol daarin relevanter is dan ooit.”

– Gary Raucher, Executive Vice President ASICS EMEA

asics-ontwerpfilosofie


Onze ontwerpfilosofie

Als sportmerk staat ASICS bekend om innovatieve designs. Zo maken we sportkleding en -schoenen van de hoogste kwaliteit, waarmee atleten hun prestaties verbeteren en blessures voorkomen. Onze ontwerpfilosofie is gebaseerd op vier pilaren: testen met atleten, biomechanisch onderzoek, vakmanschap en duurzaamheid. Hieronder lees je welke rol ze spelen in ons ontwerpproces.1. Testen met atleten

Wij laten atleten onze producten uitproberen (fit and wear testing). Neem bijvoorbeeld Novak Djokovic. Hij probeerde onze ontwerpen uit tijdens zijn trainingen en wedstrijden. Met feedback van hem en andere atleten kunnen we onze producten verder verbeteren en aanpassen aan specifieke vereisten voor de sport, zodat we precies weten wat je als tennisser nodig hebt op de baan.


2. Biomechanisch onderzoek

Eén van onze doelen bij ASICS is het voorkomen van blessures bij atleten door schoenen aan te passen aan de natuurlijke beweging van de voet en het been. In Kobe in Japan werken meer dan honderd sportwetenschappers aan onze ontwerpen. Ze maken daarbij gebruik van feedback van topatleten en een mensgerichte aanpak om de best mogelijke schoenen te ontwikkelen.


3. Vakmanschap

Bij ASICS gaan we voor het kwalitatief hoogst haalbare. Dat doen we door speciale aandacht te besteden aan onze materialen, technologieën en productieprocessen. Met jarenlange ervaring, Japanse expertise en een scherp oog voor detail worden onze kleding en schoenen elk seizoen weer beter.


4. Duurzaamheid

ASICS streeft naar een zo laag mogelijke impact op het milieu en een verantwoord gebruik van grondstoffen. Dat doen we door duurzame materialen te gebruiken, minder afval te produceren en efficiënter met energie om te gaan. We hebben ook ambitieuze duurzaamheidsdoelen, zoals 63 procent minder CO2-uitstoot in 2030 en een netto-nuluitstoot in 2050. In 2030 willen we 100 procent gerecycled polyester gebruiken in onze schoenen en kleding.

Welke schoen past bij jouw speelstijl?

Als tennisser heb je je eigen, unieke speelstijl, gevormd door ervaring, training en persoonlijke voorkeur. Bij ASICS onderscheiden we drie verschillende speelstijlen met unieke eigenschappen en vereisten voor de juiste schoenen: baseline, all-court en combinatiespel. Als baselinespeler ben je vooral actief op de achterlijn van de baan en ligt je nadruk op je backhand en service. Als all-court-speler beweeg je juist over de hele baan en zoek je de combinatie van snelheid, controle en mobiliteit. Als combinatiespeler zoek je het beste van deze twee werelden om snelheid en controle in je spel te brengen.


Hieronder gaan we verder in op de verschillende speelstijlen en welke schoenen daar het beste bij passen. Zo helpen we je de schoenen te kiezen die bij jou passen, zodat je het beste uit jezelf naar boven kunt halen op de tennisbaan.


1. Baselinespelers

Als baselinespeler ben je vooral actief op de achterlijn van de baan. Voor dit type speler adviseren we de Gel-Resolution 9, een schoen met een stabiele hiel en versteviging rond de hak van de voet voor extra ondersteuning. De Gel-Resolution 9 geeft je ook meer grip zodat je stevig staat. Ben jij een speler die het van je backhand en service moet hebben en die veel waarde hecht aan stabiliteit? Dan is dit de perfecte schoen voor jou.


2. All-court-spelers

All-court-spelers bewegen zich over de hele baan en combineren snelheid, controle en mobiliteit in hun spel. Ben jij zo’n type? Dan adviseren we de Solution Speed FF 3. Deze schoen is licht en flexibel, ideaal voor snelle bewegingen van de baseline naar het net. De Solution Speed FF 3 geeft je ook meer grip zodat je snel kunt reageren zonder aan stabiliteit in te leveren.


3. Combinatiespelers

Zoek jij het beste van twee werelden (baseline en all-court) in je tennisspel? Dan is de Court FF 3 jouw schoen. Deze schoen is ontworpen voor flexibiliteit en snelle bewegingen, maar geeft je ook betere grip op de baan – perfect voor allrounders met een speelstijl die zowel controle als snelheid vereist.
Lees nu de blog over de Asics Speed Solution FF 3

Ontdek de nieuwste Asics Speed Solution FF 3
Ontdek de nieuwste Asics Speed Solution FF 3
SHOP DE COLLECTIE
SHOP DE COLLECTIE

SHOP ASICS SCHOENEN
Lees de blog

Ontdek de ASICS Solution Speed FF 3

Als gepassioneerde tennisser ben je altijd op zoek naar de nieuwste technologieën om je spel te verbeteren. De nieuwste ASICS Solution Speed belooft de meest recente innovaties te bevatten om jouw tenniservaring te optimaliseren. Lees snel verder om alles te ontdekken over deze opmerkelijke schoen!

Asics tennisschoenen

/
Alle Asics schoenen