Ontdek HEAD SPEED

23 January 2024
Ontdek HEAD SPEED

The Art of Speed ‘24

Ontdek de HEAD Speed Blog! In 2024 lanceert HEAD het nieuwe Speed racket met AUXETIC 2.0-technologie voor een unieke spelervaring. Aanbevolen door tennisprof Jannik Sinner, biedt de collectie vijf modellen voor diverse niveaus. Van het zwaargewicht PRO tot het lichte TEAM-racket. The Art of Speed '24 begint hier!

Auxetic 2.0-technologie

De HEAD Speed is voorzien van de revolutionaire AUXETIC 2.0 Technologie van HEAD. De Auxetic technologie biedt een unieke ervaring voor spelers van elk niveau. Deze technologie zorgt ervoor dat wanneer de bal een bepaalde kracht uitoefent op de snaren, de Auxetic constructie uitzet. Dit helpt om een deel van de energie te absorberen en trillingen in te minimaliseren. Daarnaast zit een deel van deze technologie in het handvat, deze trekt samen wanneer erin geknepen wordt. Dit creëert supernauwkeurige feedback en de optimale speelervaring.

Jannik Sinner

De HEAD SPEED-collectie staat onder andere bekend door de grote successen die tennislegende Novak Djokovic behaalde met dit racket in de afgelopen 10 jaar.  Vanaf dit jaar wordt de SPEED ook aanbevolen door een opkomende speler: Jannik Sinner, de 22-jarige Italiaan die het beste jaar van zijn carrière heeft neergezet in 2023, waarin hij van nummer 15 van de wereld de 4e positie op de wereld ranglijst wist te bemachtigen.

 

Modellen

De release van de SPEED 2024 bestaat uit vijf verschillende modellen: PRO, MP, MP L, TEAM en PWR. Hierdoor is deze serie van de SPEED ideaal voor spelers van verschillende niveaus. Lees hieronder welk racket het beste bij jou past!

De SPEED PRO 2024 is het top-model uit de SPEED-collectie, het racket heeft een zwaar gewicht van 310 gram met een balanspunt van 310 mm. De combinatie van het hogere gewicht en de lagere balanspunt van het racket vragen meer techniek en ervaring van de speler, maar geeft hier veel controle voor terug. Het racket heeft een middelgroot blad met een afmeting van 645cm², wat voor een goede mix tussen power en controle biedt. Het snarenpatroon van de PRO is 18x20, doordat de snaren dichter op elkaar zitten biedt het meer controle en duurzaamheid van de snaren. Dit racket wordt niet aanbevolen voor beginnende tennissers, maar spelers met een uitstekende techniek die zelf al genoeg power in hun slagen kunnen leggen (speelsterkte 1-3). 

De SPEED MP 2024 is het volgende model in de SPEED series, dit racket weegt 300 gram en heeft een gemiddeld balanspunt van 320 mm. Samen met het middelgrootte racketblad van 645 cm² geeft dit racket jou veel controle en iets meer power dan de PRO. Het snarenpatroon van de MP 2024 is 16x19, een normaal patroon waarbij de snaren net iets verder uit elkaar staan dan bij de PRO, wat een goede verhouding biedt tussen power, spin, controle en duurzaamheid. Dit racket wordt aanbevolen door gevorderde spelers met een goede techniek (speelsterkte 3-5).

De SPEED MP L 2024 is een lichtere versie van de MP met een gewicht van 280 gram. Dit is een gemiddeld gewicht voor een racket en hij heeft een balans van 325 mm. Samen met het normale snarenpatroon van 16x19 zorgt dit racket voor de perfecte balans tussen controle, power, spin en duurzaamheid. Het perfecte racket voor spelers die al wat ervaring hebben in de sport en die graag een racket willen die de juiste balans tussen power en controle biedt (speelsterkte 5-7).

De SPEED TEAM 2024 is een het lichtste racket in de collectie met een gewicht van 270 gram. Dit gewicht zorgt ervoor dat het racket makkelijker hanteerbaar is. Het balanspunt ligt op 325mm en zorgt samen met het gewicht voor veel power. Het normale snarenpatroon zorgt voor een goede mix van power, spin, controle en duurzaamheid, ideaal voor beginnende spelers die nog wat power in hun slagen missen en willen focussen op hun techniek verbeteren (speelsterkte 7-9).

Wat voor jou?

De HEAD SPEED Series, een ware game changer voor elke tennisliefhebber! Dit veelzijdige racket, geschikt voor elk niveau, biedt een perfecte mix van snelheid en precisie. Duik dieper in de wereld van HEAD en ontdek alles, van rackets tot tennisballen, kleding en schoenen.