Wilson Blade 100L V9.0 getest!

1 February 2024
Wilson Blade 100L V9.0 getest!

Onze stagiair Dario (speelsterkte 5), heeft onlangs de kans gekregen om de nieuwe Wilson Blade 100L V9.0 te testen. Met jaren ervaring op de tennisbaan geeft hij zijn mening over het nieuwe model uit de collectie van Wilson. Het racket heeft een vernieuwd design dat is afgewerkt met een matte nachtgroene kleur, klassiek en stijlvol zoals we van Wilson gewend zijn. Met deze nieuwste series beloofde Wilson een ‘scherpere Blade’, een racket dat meer stabiliteit zou hebben, ook wanneer je de bal niet op de ‘sweetspot’ van het racket raakt. De nieuwe StableFeel technologie van Wilson zorgt voor een steviger frame, wat voor meer stabiliteit in het racket moet zorgen.

Controle en Comfort

De Blade series staat bekend om zijn uitstekende controle vanaf de baseline, en dat geldt volgens Dario voor de V9.0 ook. “Het racket geeft een fijn gevoel en maakt het mogelijk om gecontroleerde en precieze slagen te maken. Ook wanneer je de bal niet precies in het midden van het racket raakt, kan je er genoeg controle en spin aan meegeven. Daarnaast is het een comfortabel racket om mee te spelen, erg armvriendelijk en kan je er goed mee spinnen. Een racket waarop je kan vertrouwen.

Power

Ik heb zelf de Wilson Blade series altijd al erg hoog zitten door zijn fijne mix tussen controle en power. Bij dit model is dat niet anders, met de Blade 100L V9.0 produceer ik relatief gemakkelijk veel power in mijn slagen zonder al te veel moeite. Gepaard met de controle en comfort die het racket met zich meebrengt is dit een uitstekend racket voor aanvallende spelers die druk willen uitoefenen vanuit het achterveld.”

 

Service

Volgens Dario is de Blade 100L V9.0 een uitstekende keuze als het gaat om serveren. “Het balanspunt van deze versie van de Blade V9.0 zit dichter bij het racketblad, hierdoor zit er meer gewicht in het blad van het racket en is het makkelijker om veel snelheid aan de bal mee te geven, tijdens het serveren is dit vooral te merken. Omdat ik linkshandig ben serveer ik zelf graag met slice naar buiten wanneer ik op links sta, met de Blade kon ik gemakkelijk versnellen en de bal aansnijden wat resulteerde in een scherpe slice service.

Eindoordeel

De nieuwe Wilson Blade 100L V9.0 is een racket dat een mooie mix tussen controle en power biedt. Doordat dit een lichtere versie uit de V9.0 collectie is, en het racket een stijver frame heeft dan zijn voorganger, is de balans tussen controle en power mooi verdeeld. “Het racket is een uitstekende keuze voor spelers in de categorie 6 t/m 8, voor aanvallende spelers van een hoger niveau is een zwaardere versie van het racket aan te raden, aangezien zij al de techniek beheren om genoeg kracht mee te geven en meer op zoek zijn naar nog meer controle en precisie in hun slagen.”

Power: 8,5

Controle: 9

Comfort: 8,5

Spin: 8