De nieuwe HEAD Boom MP is getest door onze collega Dave van Dam (speelsterkte 3), 29 jaar en een echte tennisfanaat! Met zijn 20 jaar aan ervaring op de baan als speler én 10 jaar als leraar werpt hij een kritische blik op nieuwe rackets. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten!

 

Eerste indruk:

Op het eerste gezicht ziet de Boom er mooi uit. Het wordt de opvolger van de HEAD Instinct en dat is aan de kleuren gelijk te zien! Het blad is iets ronder, wat ervoor moet zorgen dat je makkelijk met meer spin kan spelen. Ook heeft het blad een grote sweetspot (ideale raakpunt in het blad), wat voor genoeg comfort moet gaan zorgen. Wat opvalt is dat het blad aan de bovenkant wat vierkanter lijkt zoals de rackets van Yonex. De Boom is de serie van HEAD die de meeste power zou moeten geven.


Head Boom MP


Tennisracket specialist Dave

 

Vanaf de baseline:

Tijdens het slaan vanaf de baseline merk je dat het racket erg makkelijk speelt. Je krijgt veel power zonder daar heel veel voor te hoeven doen. Je zou denken dat de extra power ten koste gaat van de controle, maar omdat het racket gemakkelijk te hanteren is, behoud je ook de gewenste controle. Het frame is erg soepel en de grote sweetspot zorgt ervoor dat het racket comfort blijft bieden, wanneer de bal niet helemaal zuiver wordt geraakt. De Boom Pro, die tegelijkertijd met de MP is gelanceerd, is iets zwaarder en zal dus iets meer controle geven.

Netspel:

Aan het net is het racket ook erg makkelijk te hanteren. Je kan het racket snel in stelling brengen en de volleys voelen goed aan. Volleys wat dieper in de baan zijn zonder te veel moeite te spelen. Als je wat vaker stopvolleys probeert te spelen is dat ook heel goed te doen met dit racket.

Service:

Doordat het racket vanuit zichzelf redelijk wat power geeft, is het ook makkelijk om de service met meer vaart te kunnen spelen. Het blad is aan de bovenkant wat wijder, waardoor de snaren iets verder uit elkaar staan. Hierdoor is het ook makkelijk om met wat effect te serveren. Voor de echte service kanonnen heeft dit racket misschien net iets te weinig gewicht. Voor hen zou de Boom Pro beter geschikt zijn.

Conclusie: 

Ben jij op zoek naar een racket die makkelijk vaart geeft en toch nog wat controle behoudt, dan is de Head Boom MP een prima keuze! De zachtheid van het frame en de grote sweetspot zorgen ook voor veel comfort. Het racket is geschikt voor een grote groep spelers. Ben jij een speler van categorie 5 t/m 7? Dan kan dit racket je heel veel plezier geven. Zoek je iets meer gewicht, maar wel de comfort en vaart, dan is de Boom Pro ook zeker iets voor jou! 

 

Power 9
Controle 7,5
Comfort 9
Spin 8