De beste tennisschoenen voor het buitenseizoen

12 May 2022
De beste tennisschoenen voor het buitenseizoen

Het buitenseizoen is alweer in volle gang! De trainingen zijn al een paar weken bezig en de eerste competitie wedstrijden zijn afgerond. We hebben van een aantal klanten vernomen dat zij buiten minder grip ervaren dan binnen. Dit hebben we direct uitgezocht. Het bleek dat de meeste van onze klanten hun binnenschoen ook voor buiten gebruikten, terwijl beide een ander type schoen vragen. Dit is niet alleen vervelend voor de grip, maar kan ook tot ernstige blessures leiden! Om dit te kunnen voorkomen zullen we in dit blog kort de verschillen tussen binnen- en buitenschoenen aangeven.

 

Zool:

De makkelijkste manier om erachter te komen of jij een binnen of buitenschoen hebt is door naar de zool te kijken. Een binnenschoen heeft namelijk een vlakke zool zonder profiel, waar een buitenschoen juist heel veel profiel bevat. Om dit te verduidelijken hebben we onderstaande afbeeldingen toegevoegd. Links zie je de schoen met veel profiel (buitenschoen) en rechts zie je de schoen zonder profiel (binnenschoen). Voor schoenen met profiel is er een splitsing tussen de zogenaamde ‘Clay’ en ‘All Court’ schoen. De Clay schoen typeert zich door het ‘visgraat profiel’, deze is specifiek gemaakt voor een gravel (clay) ondergrond. De All Court schoen typeert zich door het ‘gemixte profiel’. Deze schoen heeft een gemixt profiel waardoor je met deze schoen op alle banen een goede grip heeft. Dit is vooral handig als je op veel verschillende ondergronden speelt.

 

image
image
Buitenschoen
Binnenschoen

 



 

Merken:

Vrijwel alle merken bieden zowel binnen als buitenschoenen aan. Zoals je wellicht al verwacht had, worden er in het voorjaar en de zomer meer buitenschoenen aangeboden en in de winter en herfst meer binnenschoenen. In onze shop kun je per merk en ondergrond filteren en op deze manier zeker weten dat jij de juiste schoen aanschaft.

 

Top 4 beste buitenschoenen:

We snappen dat het alsnog heel lastig kan zijn om de juiste buitenschoenen aan te schaffen. Om je een beetje te helpen hebben onze specialisten een top vijf beste buitenschoenen samengesteld!

 

- De asics Gel Resolution. Een absolute top buitenschoen met een erg goede demping en grip.

- De adidas Barricade. Deze schoen is enorm populair bij tennissers. De schoen is een tijdje uit het assortiment geweest maar helemaal terug van weggeweest.

- De Nike Vapor Pro. Nike is een van de absolute topmerken in de tenniswereld. Zowel qua looks als kwaliteit zeker een van de beste merken!

- De K-Swiss Express light 2. K-Swiss tennisschoenen zijn van top kwaliteit

 

 



 

De nieuwste modellen:

Daarnaast zijn er een aantal nieuwe modellen die zeker tot jouw favorieten kunnen gaan behoren!

 

- De Asics solution swift. De Solution Swift is ontworpen voor all-court spelers die van het net tot aan de baseline spelen. De binnenzool is erg flexibel, waardoor bewegen makkelijk wordt.

- De adidas Avacourt. De ideale vrouwenschoen van adidas. Het doel van deze schoen is om de best mogelijke dames tennisschoen in de hele industrie te worden.

- De Nike Court Pro. De ideale lichtgewicht tennisschoen met extra ondersteuning voor de enkels.