Ben jij al goed voorbereid op het nieuwe tennisseizoen?

14 March 2024
Ben jij al goed voorbereid op het nieuwe tennisseizoen?

Het is weer die tijd van het jaar – de zonnestralen beginnen te schijnen en de temperaturen beginnen aangenaam aan te voelen. Het tennisveld roept, de rackets worden afgestoft en de spanning van een nieuw seizoen hangt in de lucht. Of je nu een doorgewinterde tennisveteraan bent of net begint met deze geweldige sport, de start van een nieuw tennis seizoen maakt dat jouw tennisgarderobe weer een frisse update kan krijgen. Of misschien heb je weer een nieuw racket nodig? En lopen jouw tennisschoenen nog wel lekker? Laten we eens kijken naar belangrijke punten om je perfect voor te bereiden op het voorjaar.

Voorbereiding is alles: De uitrusting check ✅

Tennisschoenen

Een van de belangrijkste aspecten van je voorbereiding is ervoor te zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt. Controleer of je tennisschoenen nog in goede staat zijn - comfort en grip zijn essentieel om je bewegingen op de baan te ondersteunen. Overweeg ook of je klaar bent voor een upgrade. In het assortiment van TennisDirect vind je tennisschoenen voor verschillende soorten ondergronden, zoals voor smashcourt, gravel, (kunst-)gras, hardcourtbof indoor. Weet je nog niet hoe je de juiste tennisschoen kiest? Check dan onze adviespagina voor uitgebreide informatie over het kiezen van de juiste schoenen. Of ontdek wat de beste tennisschoenen zijn van 2024.

Tenniskleding

De juiste tenniskleding kan uiteraard niet ontbreken in jouw garderobe. Zijn er nieuwe tenniskledingstijlen die je hebt gezien en die je enthousiast maken? Bekijk het uitgebreide assortiment aan tennisjurkjes, shirts, tanktops, shorts of rokjes. Zo blijf je comfortabel en goed voorbereid tijdens het warmere seizoen wat binnenkort aanbreekt.

Tennisrackets

Een nieuw tennisracket kan ook een wereld van verschil maken in je spel. Na verloop van tijd kan een tennisracket slijtage vertonen, vooral als je regelmatig speelt. Het frame kan barsten, de snaren kunnen breken of verslappen, en het gripmateriaal kan verslijten. Hierdoor kan na verloop van tijd een racket zijn 'feel' verliezen. Of misschien merk je dat je huidige racket te zwaar of te licht is, of als de balans niet goed aanvoelt, kan het tijd zijn om een ​​nieuw racket te overwegen dat beter bij je fysieke eigenschappen en speelstijl past. Daarom is het misschien wel het overwegen waard om te kijken naar een nieuw racket. Bij TennisDirect vind je een uitgebreid assortiment aan tennisrackets.

Twijfel je nog welk racket je wilt kopen? Maak dan gebruik van onze racket finder en vind de juiste racket die bij je past.


Populaire rackets

/
Alle rackets

Tennistassen

Bij een tennisracket hoort natuurlijk ook een tas. Een tennistas maakt het eenvoudig om al je tennisuitrusting mee te nemen naar de baan. Dankzij speciale vakken kun je je rackets, schoenen, kleding en andere benodigdheden georganiseerd en veilig opbergen. Een goede tennistas is ontworpen met het oog op comfortabel dragen. Ontdek het assortiment tennistassen bij TennisDirect voor een stijlvolle uitstraling.


Accessoires

Vergeet niet aan accessoires te denken, zoals een nieuwe demper voor betere controle, een nieuwe overgrip voor betere feel, of een pet om je te beschermen tegen de zon tijdens lange sessies op de baan.Nieuwe tennisballen nodig?

De juiste ballen kunnen het verschil maken tussen een geweldige prestatie en een frustrerende dag op de baan. Nieuwe ballen kunnen zorgen voor een consistente en voorspelbare bounce, wat essentieel is voor een nauwkeurig spel. Hoe herken je tennisballen die niet meer goed zijn? Een van de tekenen van een oude tennisbal is het verlies van druk. Als je de bal indrukt en merkt dat hij niet veerkrachtig genoeg is of te zacht aanvoelt, kan dit erop wijzen dat de bal zijn druk heeft verloren. Soms kunnen oude tennisballen een karakteristieke geur krijgen, vooral als ze lange tijd in een vochtige blik hebben gelegen. Dit kan een indicatie zijn van oude ballen.


Competitie-indeling: Een nieuwe uitdaging

De KNLTB heeft vorige week de indeling voor de voorjaarscompetitie bekend gemaakt. Voor veel tennissers is de indeling van de competitie een spannende tijd. Zal je worden ingedeeld in een nieuwe divisie? Welke tegenstanders staan je te wachten? Dit is het moment om je strategieën te plannen en je voor te bereiden op de uitdagingen die komen gaan. Een goede start begint in ieder geval bij een goede tennisuitrusting .Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een compleet teamoutfit?

Teamwear: Samen sterker

Een van de eerste dingen om te overwegen bij de start van een nieuw tennis seizoen is het uniform van je team. Of je nu speelt in een clubcompetitie of met vrienden, het dragen van bijpassende teamwear kan niet alleen een gevoel van eenheid creëren, maar ook een extra dosis motivatie bieden om samen te werken en te presteren. Daarom heeft TennisDirect speciaal voor de voorjaarscompetitie van 2024 nieuwe teamoutfits samengesteld.


Teamwear voor damesteams

Teamwear voor herenteams