Babolat Pure Strike 2024 getest!

13 February 2024
Babolat Pure Strike 2024 getest!

Afgelopen week heeft Dario (speelsterkte 5) de nieuwe Babolat Pure Strike uitgetest, de Babolat Pure Strike 98 16x19 om precies ze zijn, dit is dan ook het populairste model uit de Pure Strike Series. Na afloop van het testen was hij dan ook erg te spreken over het nieuwe racket van Babolat.

De Pure Strike staat bekend als het racket dat de meeste controle biedt binnen de racketcollectie van Babolat. De nieuwe Pure Strike rackets hebben een vergelijkbaar design als hun voorgangers, met rood en wit als de primaire kleuren. Deze generatie Pure Strike series bevat NF2-TECH, deze innovatieve technologie zorgt voor het optimaal absorberen van trillingen in het racket, wat zorgt voor ultiem comfort.

Uitstekende controle

“Wanneer ik vanaf de baseline speelde, merkte ik vanaf het eerste moment al de enorme controle in dit racket. Zelfs bij verdedigende slagen bleef het racket solide aanvoelen, waardoor ik onder druk nog steeds nauwkeurig kon sturen. Maar het echte verschil kwam naar voren in aanvallende situaties. Hier kon ik makkelijk het spel domineren door de precisie in de slagen die het racket met zich meebrengt. Een goede keuze voor de speler die meer controle zoekt in zijn spel.”

 

Power & Spin

Door de bovengenoemde controle levert het racket iets meer power in. “Als we het hebben over power, vraagt dit racket wat meer van de speler zelf. Als jij van jezelf al veel kracht in je slagen kunt stoppen door juiste techniek en een hoge versnelling, dan moet het voor jou geen probleem zijn om met de Pure Strike dwingende ballen te spelen. Ook is het erg makkelijk om flink wat spin mee te geven aan de bal.” Dit komt door de combinatie van het middelgrote racketblad gepaard met het 16x19 snarenpatroon.

Eindoordeel

De nieuwe Babolat Pure Strike 98 16x19 is een veelzijdig racket wat veel controle en spin biedt. Het racket is ideaal voor aanvallende spelers die meer controle in hun spel zoeken. Vooral voor gevorderde spelers die van zichzelf al genoeg snelheid kunnen meegeven aan de bal is de Pure Strike zeker een aanwinst. Om deze reden raadt Dario dit racket dan ook aan voor spelers met een speelsterkte van 3 t/m 6.

Power : 8

Controle : 9

Comfort : 8,5

Spin : 8,5