Twijfel je?

Een padel racket kopen, waar moet je op letten? Hopelijk is alles duidelijk waar je op moet letten. Heb je nog steeds vragen bij het kiezen van de juiste vorm, bekijk dan het kopje ´welk padel racket vorm heb ik nodig´. Heb je andere vragen of twijfel je nog steeds? Neem dan contact op met onze klantenservice en zij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikt padel racket!

Padelracket advies

Een padel racket kopen, waar moet je op letten?

Een padel racket kiezen is erg belangrijk, omdat een racket goed moet aansluiten bij jouw speelstijl. Wanneer je de juiste keuze maakt voor een padel racket, zorgt dit uiteindelijk voor verbetering in jouw spel en wordt de kans op blessures kleiner.

Belangrijk is wanneer je een padel racket koopt, waar moet je precies op letten? Onze specialisten geven je graag advies over verschillende onderdelen, zodat jij het perfecte padel racket kunt kiezen!

Hulp bij het kiezen van een padelracket

Wat voor racket heb ik nodig?
Hoe kies je een padel racket? Voordat onze specialisten dieper ingaan op de technische specificaties van een padel racket, is het belangrijk dat de verschillende niveaus van een speler worden toegelicht:
Junior: De rackets in deze categorie wegen onder de 330 gram en hebben een balanspunt laag of in het midden van het racket. Dit in combinatie met de ronde bladvorm zorgt voor veel controle. Er zijn ook enkele junior rackets met druppelvormig blad. Deze rackets bieden iets meer power en zorgen voor een goede balans tussen kracht en controle.
Beginner / recreatieve padel speler: Dit zijn de spelers die net starten met padel en die voor het eerst een racket sport beoefenen. Deze spelers hebben een racket nodig waarmee de techniek steeds verder wordt ontwikkeld. Zij hebben een padel racket nodig dat niet te zwaar is. Het racket waarmee gespeeld wordt, weegt onder de 350 gram. De racketvorm die de meeste controle biedt is een rond racket en heeft een laag of midden balans.
Ervaren padel speler: Dit zijn de spelers die al enige ervaring hebben met padel of beschikken over ervaring met racketsporten als tennis, squash of badminton. Deze groep spelers zoekt naar een padel racket waarmee ze in verschillende situaties goed uit de voeten kunnen. Het racket moet een goede balans hebben tussen kracht en controle.
Het racket waarmee gespeeld wordt, weegt rond de 360 gram. De racketvorm varieert tussen een ronde vorm en een druppel vorm. De ronde vorm biedt meer controle en de druppel vorm biedt een goede balans tussen kracht en controle.
Gevorderde padel speler: Dit zijn de spelers die veel tijd op de padel baan doorbrengen. Deze groep weet heel goed wat ze zoeken in een padel racket. Zijn ze aanvallend ingesteld of vinden ze controle heel erg belangrijk? Het racket waarmee gespeeld wordt, weegt boven de 365 gram en varieert enorm in bladvorm. De ronde vorm biedt uitstekende controle, terwijl de druppel vorm zorgt voor een goede balans tussen aanval en controle. Daarnaast is er nog de diamant vorm die zorgt voor maximale kracht.
Welk padel racket vorm heb ik nodig?
De vorm van een padel racket heeft veel impact op je spel op de baan. Onze specialisten leggen de volgende racket vormen uit: rond, druppel/traan en diamant.

Padel racket rond

Bij een ronde vorm ligt de balans (gewicht) dichter bij het handvat. Ronde padel rackets zijn heel erg wendbaar, omdat het balanspunt zo laag ligt. Alleen je hebt hierdoor minder kracht in je slagen. Een ronde vorm heeft wel het voordeel dat de sweetspot (ideale raakpunt van een racket) een stuk groter is en zich in het midden van het racketblad bevind.
De ronde rackets bieden optimale controle, wat perfect is voor een beginnende padel speler / recreatieve speler. Ook steeds meer technische spelers beginnen deze vorm steeds meer te gebruiken, omdat een rond racket een uitstekende controle biedt.

Padel racket rond

Samengevat:

+ Erg wendbaar - Biedt geen power smash
+ Biedt veel controle
+ Goed racket voor beginnende / recreatieve padel spelers

Bekijk alle ronde padel rackets!


Padel racket druppel

De druppel vorm (wordt soms ook de traan vorm genoemd) ligt tussen een ronde vorm en een diamant vorm in. Het balanspunt van een druppel vorm ligt hoger dan bij een rond racket, hierdoor krijg je meer kracht in je slagen. De druppel is veelzijdig en biedt de perfecte combinatie tussen kracht en controle.
De druppel rackets passen perfect bij ervaren padel spelers die nog geen specifieke speelstijl hebben (verdedigend of aanvallend). Of beginners die al veel ervaring hebben met racketsporten.

Padel racket Druppel

Samengevat:

+ Veelzijdig racket (Zowel verdedigend als aanvallend) - Biedt minder controle voor beginners
+ Biedt meer kracht dan een rond racket

Bekijk alle padel racket met een druppel vorm!


Padel racket diamant

Bij een diamant vorm ligt het optimale raakpunt dichter bij de top, waardoor je de meeste power kunt genereren. De diamant vorm wordt hierdoor juist gebruikt door aanvallende gevorderde / professionele padelspelers.

Padel racket diamant

Samengevat:


+ Voor ultieme kracht - Niet aan te raden voor beginners!
+ Gemaakt voor gevorderde en professionals - Minder wendbaar dan een druppel en een rond racket
+ Voor padellers die veel smashen

Bekijk alle padel racket met een diamant vorm!


Wat is het verschil tussen de balanspunten?
De balans van een padel racket hangt veel af van de bladvorm van het racket. De balans is van grote invloed op de wendbaarheid van het racket.
Handleweight (laag): Hierbij ligt het balanspunt onderin het racket. Het padel racket wordt ook wel top licht genoemd. Het gewicht zit meer richting de grip, dit zal helpen voor snellere reacties en controle. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een balans onder de 260mm.
Even balanced (midden): Het racket heeft een natuurlijke balans, wat zorgt voor veelzijdigheid. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een balans van 265mm .
Head heavy (hoog): Het racket wordt ook wel top zwaar genoemd. Dit biedt optimale kracht in het racket. Dit biedt optimale kracht in het racket. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een balans boven de 270mm.
Welk gewicht moet ik kiezen?
De meeste padel rackets hebben een gewicht rond de 350 gram. Dit is een prima gewicht voor padel spelers die op zoek zijn naar kracht en controle.
Lichtgewicht padel racket: Dit is een padel racket dat erg bewegelijk is. Dit resulteert in betere reacties aan het net, maar biedt minder power bij je slagen. Wanneer je een starter bent is het verstandig om met een lichter racket te spelen. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een gewicht onder de 345 gram.
Medium gewicht: Dit is een padel racket met een natuurlijke balans dat veelzijdigheid biedt in het padel spel. Dit is een gemiddeld gewicht dat geschikt is voor een brede groep spelers. De rackets bieden een goede mix tussen power en controle. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een gewicht van 350 gram.
Zwaargewicht: Dit racket zorgt voor veel meer power. Hoe zwaarder het racket hoe minder controle en wendbaarheid het racket biedt. Een racket dat zwaarder is, is heel erg efficiënt voor het aanvallende spel van een padel speler, maar vergt wel fysieke inspanning. Wanneer je een beginnende padel speler bent, raden we sterk af om met een zwaar racket te spelen. De rackets die in deze klasse vallen, hebben een gewicht boven de 360 gram.