Bespaninformatie

Zelf bespannen vraagt wat behendigheid en nauwkeurigheid, maar als je eenmaal de slag te pakken heeft, dan bespan je een racket in minder dan 30 minuten!

 

hz

 

Waarom zelf bespannen?

  • Een fikse besparing op de bespankosten;
  • Je bent onafhankelijk van anderen;
  • Je bespant waar en wanneer je wilt;
  • Je kunt experimenteren met verschillende snaren;
  • Bepaal zelf je ideale spankracht in combinatie met jouw favoriete snaar en jouw racket.

Elke bespanmachine wordt geleverd inclusief een uitgebreide bespanhandleiding, maar uiteraard kun je altijd terecht bij onze klantenservice voor advies en eventuele hulp!

In onze store in Zoetermeer staan 4 typen bespanmachines. Wil je zelf testen welke voor jou het beste werkt? Kom dan langs in de store. Onze bespanspecialist staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Klik hier voor de openingstijden van de winkel in Zoetermeer.

Garantie
TennisDirect geeft op alle mechanische onderdelen van de bespanmachines 5 jaar garantie. Op de elektrische onderdelen en de klemmen krijg je 1 jaar garantie. Omdat wij de leverancier zijn van Premium Stringer machines zijn de onderdelen bij ons altijd op voorraad. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen snel opgelost kunnen worden!

Bent je benieuwd naar hoe het bespannen van een tennisracket in zijn werk gaat? Of heb je onlangs een machine aangeschaft en ben je op zoek naar een bespanhandleiding? Klik dan hier!

 

hz

 

Aantreksystemen

Kriksysteem

Bij het kriksysteem spant de hefboom in 2 à 3 bewegingen de snaar op de ingestelde spankracht. Hiervoor dien je met de rechterhand te krikken, en met de linkerhand de snelspanner tegen te houden. Zodra de hefboom horizontaal uitkomt, is de gewenste spankracht bereikt. Dit is de meest voorkomende manier van aanspannen.

 

Swivel draaisysteem

Het ‘swivel’ draaisysteem heeft een mechanisme dat automatisch blokkeert, zodra de ingestelde spankracht bereikt is. Dit is een van de meest gebruiksvriendelijkste systemen.

 

Elektrisch

Het meest professionele aanspanmechanisme is natuurlijk elektrisch. Met 1 druk op de knop wordt de snaar aangespannen. Het systeem blokkeert automatisch zodra de ingestelde spankracht bereikt is. Doordat dit systeem zichzelf constant corrigeert, kun je er zeker van zijn dat de spankracht op elke snaar identiek is. Een stuk professioneler bespannen dus!
Het elektrische aanspanmechanisme bestaat in 2 varianten: een roterende en een horizontaal aantrekmechanisme. Het verschil zit hem in het aanbrengen van de snaar in het systeem. Bij het roterende systeem draai je de snaar 1 maal om het systeem heen en daarna door een sleuf. Bij het lineaire systeem gaat de snaar in een rechte lijn naar de spanner.

 

hz

 

KLEMSYSTEMEN

Losse klemtangen
Eenvoudige bespanmachines gebruiken losse klemtangen. Hiermee zet je een snaar vast ten opzichte van een andere snaar.

Vaste klemtangen
Een vaste klemtang verhoogt de kwaliteit van het bespannen. De tang zet zich namelijk vast op de machine. Er komt geen enkele druk op de snaar.

 

hz

Snaarinformatie

 

hz

 

Wat is voor mij de meest ideale snaar?

Power/DuurzaamheidDeze snaren zijn ideaal voor tennisspelers die zoeken naar een snaar waarin zij power en levensduur kunnen combineren. Het gaat in deze categorie vaak om polyester tennissnaren. Deze snaren zijn vervaardigd uit zeer sterk materiaal met de maximale duurzaamheid. Polyester snaren bevatten een eenvoudige structuur. Ze bestaan namelijk uit één enkele polyester snaar met daaromheen een dunne coating. De opbouw zoals bij deze type snaar wordt daarom ook wel 'monofilament' genoemd. Regel bij deze snaren is dat hoe dunner de doorsnede van de snaar is, des te elastischer deze is. Vanzelfsprekend zijn dikkere tennisstrings duurzamer dan snaren met een dunnere doorsnede.

Dankzij het gebruik van sterk materiaal gaan deze snaren langer mee dan een andere willekeurige snaar. Dit is dus ideaal voor wedstrijdspelers die meerdere malen per week op de baan te vinden zijn. Zij 'slijten' snaren en leggen over het algemeen veel kracht in hun slagen. Hierdoor hebben zij een wat stuggere snaar nodig die minder elastisch en soepel is. Met deze tennissnaren kan er veel power in de groundstrokes gelegd worden, aangezien er weinig trillingen optreden bij het balcontact. TIP: Wij raden aan dit type snaar 10% lichter te bespannen. Voorbeeld: Bespan je normaal gesproken op 27kg, hou dan nu een gewicht van +- 25kg aan.
Klik hier voor ons assortiment power tennissnaren!

 

hz

 

SpinDit type snaren is geschikt voor spelers die veel topspin in hun groundstrokes leggen. Zij spelen graag met veel spin en slice en doen eigenlijk alles behalve het slaan van harde vlakke ballen om hun tegenstander aan de overkant van het net te verschalken. In deze categorie bevinden zich tennissnaren die dit type spel bevorderen. Het grovere profiel van de snaar geeft de speler meer grip op de bal, waardoor het balcontact een fractie langer is. Dit maakt het mogelijk om het effect in de slag te brengen.

Spin-snaren zijn opgebouwd uit synthetisch materiaal met veel speelcomfort. Meer en meer wordt geprobeerd om het comfort van darmsnaren te benaderen. Deze snaren bevatten een kern die omringd is met 'microfibers', die vaak zijn vervaardigd uit verschillende type materialen en daarnaast ook verschillende diktes hebben. Het voordeel hiervan is dat dit de ultieme grip biedt, wat optimaal gravelspel met veel topspin mogelijk maakt.
Klik hier voor ons assortiment spin tennissnaren!

 

hz

 

Comfort/ArmvriendelijkDeze armvriendelijke en comfortabele snaren zijn bedoeld voor spelers die zoekende zijn naar snaren met een hoog speelcomfort met veel gevoel en controle. Hierbij valt te denken aan mensen die blessuregevoelig zijn of al last hebben van een tennisarm, een tenniselleboog of iets dergelijks. Deze snaren zijn zo gefabriceerd dat het grootste deel van de trillingen dat optreedt wordt opgevangen door de snaar. Normaal gesproken worden deze trillingen opgevangen in het handvat van het frame en ook in de arm. Nu worden deze trillingen die ontstaan bij balimpact geabsorbeerd door de snaar. Dit werkt bevorderend voor blessures die op de loer liggen.

In de categorie comfortabel en armvriendelijk vallen ook de darmsnaren. Deze tennisstrings kennen een ongekend comfort en zijn over het algemeen wat kostbaarder. Darmsnaren, gemaakt van koeien- of schapendarmen zijn zeer vriendelijk voor de arm en stellen de speler in staat met zeer veel touch en controle te spelen. Dit is voor een groot deel te danken aan de hoge elasticiteit van deze snaren, wat ze erg soepel maakt. De snaren in deze categorie zijn 'multifilament' van aard. Echter bestaat dit type niet uit een kern met daar omheen 'microfibers'. Het zijn snaren die in zijn geheel bestaan uit vezels die met elkaar vervlochten zijn. Dit geheel wordt bedekt door een bestendige coating. Deze structuur van diverse filamenten maken deze snaar zeer handelbaar en comfortabel, wat vervelende blessures helpt te voorkomen.
Klik hier voor ons assortiment armvriendelijke tennissnaren!

 

hz

 

AllroundDeze allround snaren zijn bedoeld voor spelers die op zoek zijn naar een snaar die alle omschreven eigenschappen bevat. Echter 'specialiseren' deze snaren zich niet op een bepaald vlak, maar wordt er bij deze snaren geprobeerd een ultieme mix tussen power, gevoel en duurzaamheid te vinden. Dit zijn over het algemeen snaren gemaakt van synthetisch materiaal die een wat dikkere kern bevatten die omgeven wordt door vezels.

De duurzaamheid van dit type snaar is vrij goed. Het zijn snaren die gemakkelijk te bespannen zijn en ook voor veel spelers en speelstijlen geschikt zijn. Waar het vooral gevorderde spelers zijn die met polyester snaren spelen, zijn allround snaren bestemd voor spelers van ieder niveau; van recreant tot topspeler.
Klik hier voor ons assortiment allround tennissnaren!