Wellicht heb je al eens gehoord van de Renewaball tennisbal. Renewaball zet zich in voor een betere wereld en heeft daarom de eerste circulaire tennisbal ontwikkeld. Dat wil zeggen dat de Renewaballs gemaakt worden van oude/gebruikte tennisballen. Renewaballs zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar vilt, dit zorgt ervoor dat ze geen micro plastics verspreiden! Wij, als TennisDirect, juichen dit natuurlijk enorm toe. Daarom hebben wij deze circulaire ballen aan ons assortiment toegevoegd. We zijn enorm benieuwd hoe deze ballen spelen en hebben de Renewaballs daarom ook laten testen door een van onze tennisspecialisten. Hij deelt zijn ervaring hieronder.

Onze ervaring:

Als je de ballen uit het blik haalt, zie je dat het vilt een goede heldere kleur heeft. Soms heb je bij bepaalde tennisballen nog wel eens een wat doffer vilt, maar daar is hier geen sprake van. Hierdoor zijn de ballen goed zichtbaar, ook als het wat donkerder is. De tennisballen stuiteren goed op het moment dat je deze vanuit de lucht laat vallen.

Op het moment als je ermee begint te spelen voelt de bal goed aan. De vlucht is erg constant en de bal zwabbert niet. De bal voelt wel iets zwaarder aan dan andere tennisballen, maar is niet zo zwaar dat het lijkt alsof je met de zogeheten ‘kanonskogel’ speelt. Ook na verloop van tijd blijft de bal zijn hardheid goed behouden. Na verloopt van tijd begint de tennisbal wel iets te pluizen en wordt niet kaal. Dit zorgt ervoor dat de bal fijn blijft aanvoelen.

 

De bal is redelijk vergelijkbaar met de Wilson Roland Garros All Court en de Dunlop Australian Open.