Wie kunnen onze tennisschoenen beter beoordelen dan onze klanten zelf? We hebben een aantal klanten benaderd met de vraag of zij de nieuwe Nike Court NXT tennisschoenen voor ons wilden testen. Ons test team bestaat uit: Sophie, Sacha en Lars. Onze testers hebben allemaal een andere speelsterkte en -stijl. Om een goed oordelen te kunnen vellen, hebben zij minimaal 5 uur op de schoenen getennist. De schoen is getest op basis van uiterlijk, stabiliteit & functionaliteit en fitting. Ze hebben allemaal de zwarte variant getest. In dit blog zullen we de testresultaten met jullie delen.

 

Sophie (speelsterkte 4)
Lars (speelsterkte 5)
Sacha (speelsterkte 3)

Uiterlijk:

De eerste indruk van een tennisschoen is natuurlijk erg belangrijk! Onze testers vinden de Nike Court NXT er op het eerste oog mooi, stoer en comfortabel uitzien. De kleurencombinatie van zwart, wit en roségoud spreekt ze erg aan. Wat gelijk opviel was dat de Nike Court NXT een relatief dikke zool heeft vergeleken met andere tennisschoenen en dat er een ‘open stuk’ in de zool zit. Op basis van de eerste indruk zouden bijna alle testers de schoen aanbevelen. Eén tester gaf aan dat ze de tennisschoen door de uitstraling van de dikke zool, in eerste instantie, niet zou aanbevelen aan anderen.

 

"De kleurencombinatie zwart/wit/roségoud sprak mij direct aan"  (Sophie)

 

Stabiliteit en functionaliteit:

Stabiliteit is enorm belangrijk bij een tennisschoen. Alleen als je een goede stabiliteit ervaart kan je als speler het maximale uit een schoen halen. Volgens onze testers biedt de schoen voldoende ondersteuning en zorgt het visgraatprofiel voor een goede grip op de gravel baan. De ondersteuning voelen ze met name aan de zijkanten van de schoen, wat als fijn werd ervaren met het glijden over de baan. Op deze manier konden de spelers alle kracht gebruiken om te glijden.

 

"De schoenen glijden goed en bieden voldoende zijwaartse steun."  (Lars)

 

Fitting:

Onder fitting valt de grootte en pasvorm van de schoen. De testers gaven aan dat de schoen iets groter valt dan ‘gemiddeld’ en dat de pasvorm relatief smal is. Echter is het ook geen probleem als je voeten iets breder zijn, de schoen is namelijk gemaakt van rekbaar materiaal waardoor deze als gegoten om je voeten heen gaat zitten.

 

"De schoenen zitten vanaf het 1e moment al als pantoffel maar met daarnaast goede steun." (Sacha)

 

Eindcijfers:

We hebben alle testers gevraagd om een gemiddeld cijfer te geven op basis van het uiterlijk, de stabiliteit en functionaliteit van de schoen. Gemiddeld is dit uitgekomen op een 8,7! Daarnaast zouden alle spelers de schoenen aanbevelen. De Nike Court NXT is ook in andere kleuren verkrijgbaar, bekijk nu alle Nike Court NXT tennisschoenen.

Sophie, Sacha en Lars we willen jullie bedanken voor de medewerking!