Welkom bij onze nieuwste blogpost waarin we de nieuwste K-Swiss Speedtrac tennisschoenen onder de loep nemen. We hebben twee van onze collega's gevraagd om deze schoenen uit te testen en hun eerlijke mening te geven over het uiterlijk, de stabiliteit, functionaliteit en de fitting! Of je nu een professionele tennisser bent of gewoon op zoek bent naar een comfortabele en betrouwbare tennisschoen, deze review kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees verder om te ontdekken wat onze testers te zeggen hebben over de K-Swiss Speedtrac en of ze het aanbevelen als de perfecte tennisschoen voor jou.


Nicky (speelsterkte 2)
Tom (speelsterkte 5)

Uiterlijk:

De schoenen zijn wat stoerder gemaakt en vallen gelijk op door de gave kleurencombinatie. Voor de dames zijn frisse zomerse kleuren (turquoise/oranje) gebruikt, waar bij de heren de Nederlandse vlag erin verwerkt Is, waardoor de schoen stoer, maar toch ook classic oogt.

 

"Een stoere, maar toch klassieke schoen!"  (Nicky)

 

Stabiliteit en functionaliteit:

Qua stabiliteit is dit echt wel een goede schoen, je voelt dat de schoen vooral in het middenstuk stabiliteit en demping biedt. Hier is de schoen iets steviger gemaakt, waar de rest van de schoen door het sok-model heel flexibel aanvoelt en daardoor ook goed aansluit om de voet.

De zijkant van de schoen is iets breder gemaakt waardoor je bij het glijden ook de stabiliteit behoud en dit voorkomt extra blessures. Het glijden over de baan ging op deze schoen heel soepel! Daarnaast is er aan de binnenkant van de schoen een vlak gemaakt: Durawrap, hiermee voorkom je slijtage aan  de schoen tijdens het glijden/remmen. De schoen is hierdoor een stuk duurzamer en kan daardoor langer mee!

De zool is wel minder grof, waardoor deze vooral geschikt is voor op hardcourtbanen, tapijt en smashcourt banen. Voor de gemiddelde speler kan deze schoen op alle ondergronden gebruikt worden en biedt voldoende grip, maar voor hogere spelers, de gravel-vreters, missen wij wel de clay zool (visgraat) en zullen zij dit als te glad ervaren.

 

Fitting:

Deze schoen sluit heel mooi aan om je voet door het rekbare materiaal wat is gebruikt. Dit komt door de sok die in de schoen zit, hierdoor voelen de schoenen ook echt als sokken aan en voel je ze bijna niet aan je voeten zitten! De schoen valt als op maat en de pasvorm oogt als een echte K-Swiss schoen, dus wat breder. Echter doordat de schoen een sok heeft en van flexibel materiaal is gemaakt sluit deze heel mooi aan om de voet en voelt dus totaal niet breed.

 

"Een schoen voor elke voet!" (Tom)

 


Eindcijfer:

We hebben alle testers gevraagd om een gemiddeld cijfer te geven op basis van het uiterlijk, de stabiliteit en functionaliteit van de schoen. Gemiddeld is dit uitgekomen op een 8,2! Daarnaast zouden beide spelers de schoenen aanbevelen als je op zoek bent naar een stabiele, tevens flexibele, lichtgewicht schoen! Ben jij nieuwsgierig geworden? Bekijk de K-Swiss Speedtrac schoenen hieronder of klik door naar alle K-Swiss schoenen!

Tom en Nicky, we willen jullie bedanken voor de medewerking!

 1. Nieuw
  K-Swiss Speedtrac Heren
  K-Swiss Speedtrac Heren
  Vanaf € 170,95 Normale prijs € 190,00
 2. Nieuw
  K-Swiss Speedtrac Dames
  K-Swiss Speedtrac Dames
  Vanaf € 170,95 Normale prijs € 190,00
 3. Nieuw
  K-Swiss Speedtrac Jongens
  K-Swiss Speedtrac Jongens
  Vanaf € 71,95 Normale prijs € 80,00