De nieuwe Clash 98 V2 is getest door onze collega Dave van Dam (speelsterkte 3), 29 jaar en een echte tennisfanaat! Met zijn 20 jaar aan ervaring op de baan als speler én 10 jaar als leraar werpt hij een kritische blik op nieuwe rackets. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten. 

 

Tennisracket specialist Dave

Eerste indruk:

De nieuwe Clash is uit en wat ziet die er prachtig uit! De vorige versie was zwart, grijs en rood maar nu is het racket zo goed als bordeaux rood gemaakt. Dit geeft het racket een heel mooie look. Mooi detail vind ik vooral het woord ‘Clash’ wat als het ware gegraveerd staat in de hals van het racket. De Clash zou een goede mix moeten geven van power en controle. De sweetspot is 16% groter dan de vorige versie en ook aan het milieu wordt gedacht door Wilson! De tubingrand is namelijk gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic.

Specificaties:

Product Wilson Clash 98 V2
Gewicht

310 gram

Bladgrootte 632 cm2
Balans 306 mm
Bespanpatroon 16 × 19

Wilson Clash 98 V2
Tennisracket specialist Dave

Vanaf de baseline:

De Clash is een super fijn racket dat erg makkelijk speelt. Het racket is voor een brede groep spelers en dat merk je ook vanaf de baseline. Je krijgt relatief makkelijk veel vaart in je slagen. Zelfs als de bal iets uit het midden geraakt wordt, voelt het racket nog steeds comfortabel aan en blijft het redelijke vaart generen. Je merkt dat het racket vrij flexibel is, waardoor je goed contact met de bal hebt. Het racket is dus vrij flexibel, maar ondanks dat hou je een goede controle over je slagen. Kortom, de Clash speelt vanaf de baseline gewoon heel erg fijn!

Netspel:

Ook aan het net voelt dit racket erg fijn. Het racket is makkelijk te hanteren en je merkt dat je vaak op tijd bent met de voorbereiding voor je volley. Ook hier geeft het racket weer een goede mix van controle en comfort. Volleys die niet helemaal zuiver worden geraakt voelen alsnog comfortabel aan. Ook het spelen van stopvolleys is geen probleem door de controle die het frame geeft.

Service:

Ook voor de service is de Clash een topracket. Zelf serveer ik altijd al redelijk hard, maar zeker met de Clash heb ik het idee dat de bal nóg wat harder gaat zonder dat ik daar veel controle mee verlies. Ook is het spelen van spin of slice geen probleem met dit racket.

Conclusie

De Clash V2 is net zoals de V1 een ideaal racket voor een hele grote groep spelers. Spelers die wat meer vaart zoeken in een racket kunnen met de Wilson Clash prima overweg, maar ook spelers die wat meer controle zoeken, kunnen veel plezier beleven aan de Clash. Het racket komt weer in veel verschillende versies waarbij het gewicht varieert van 265 gram tot 310 gram. Hierdoor kunnen spelers van categorie 1 t/m 9 genieten van dit fantastische racket! Dit racket wordt op 4 maart gereleased en zal dan bij ons in de webshop verkrijgbaar zijn!

 

Power 9
Controle 8,5
Comfort 8,5
Spin 8