De nieuwe Head Speed is getest door onze collega Dave van Dam (speelsterkte 3), 29 jaar en een echte tennisfanaat! Met zijn 20 jaar aan ervaring op de baan als speler én 10 jaar als leraar werpt hij een kritische blik op nieuwe rackets. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten!

 

Eerste indruk:

De nieuwe HEAD Speed is uit, hét model van Novak Djokovic. De kleuren zijn precies omgedraaid dan bij zijn voorganger, een stuk chiquer als je het mij vraagt. Het mat witte in combinatie met het glanzende zwart geeft het racket een heel strak design. De Speed lijn is ideaal voor spelers die zoeken naar een goede mix van controle en vaart. Ten opzichte van het vorige model zijn er wat nieuwe tecnologieën toegepast. Waaronder de Auxetic technology. Het frame moet makkelijker vaart geven zonder dat dat ten koste gaat van de controle. Deze technologie wordt ook gebruikt bij de HEAD Boom en in HEAD padelrackets.De nieuwe Pure Strike is in een nieuw jasje gestoken! Hij lijkt nu heel erg op de oude Babolat Pure Control uit 2015. Bij de Pure Strike familie van Babolat ligt de focus het meest op controle. Het blad is bij dit racket ook wat kleiner en je voelt gelijk het zwaardere gewicht als je het racket in je handen hebt. Dit belooft een absoluut controle frame te worden.

Specificaties:

Product Head Speed
Gewicht 300 gram
Bladgrootte 645 cm2
Balans 320 mm
Bespanpatroon 16×19

Head Speed
Tennisracket specialist Dave

Vanaf de baseline:

Vanaf de baseline speelt het racket gemakkelijk en krijg je genoeg vaart zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Het racket is makkelijk te hanteren waardoor je genoeg tijd hebt voor de voorbereiding van je slagen. Doordat de tubings iets groter zijn dan normaal, hebben de snaren net wat meer ruimte om te kunnen bewegen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt versnellen zonder dat je veel controle verliest. Het racket blijft erg stabiel tijdens het slaan en ook bij ballen die niet helemaal in het midden zitten blijft het racket goed aanvoelen. Soms heb je het idee dat het racket nogal gaat zwabberen bij ballen die uit het midden worden geraakt, maar dat is bij de Speed niet het geval.

Netspel:

Aan het net merk je ook de stabiliteit van het racket. Ballen die mooi in het midden geraakt worden, voelen goed en geven veel controle. Ook hardere ballen kunnen probleem worden gespeeld zonder de controle te verliezen. Zoals ook vanaf de baseline is het racket makkelijk in stelling te brengen en ben je ruim op tijd bij de volleys.

Service:

Ook bij het serveren merk je dat het racket veel vaart kan geven zonder dat dit extra kracht kost. Ook het spelen van effect voelt erg goed aan. Je merkt echt dat het racket genoeg controle blijft geven bij het spelen van verschillende services zonder dat je uit de bocht vliegt.

Conclusie:

De nieuwe Speed viel mij zeker niet tegen! Het racket geeft een goede balans tussen power en controle. Het geeft je power op het moment als de bal niet helemaal zuiver geraakt wordt, maar ook genoeg controle op het moment als je wel voor die winner wilt gaan. Omdat de Speed in veel verschillende gewichten verkrijgbaar is, is het daarom van categorie 2 /m 8 te gebruiken.

 

Power 8,5
Controle 8
Comfort 7,5
Spin 7,5