De nieuwe Babolat Pure Strike VS is getest door onze collega Dave van Dam (speelsterkte 3), 29 jaar en een echte tennisfanaat! Met zijn 20 jaar aan ervaring op de baan als speler én 10 jaar als leraar werpt hij een kritische blik op nieuwe rackets. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten!

 

Eerste indruk:

De nieuwe Babolat Pure Strike is in een nieuw jasje gestoken! Hij lijkt nu heel erg op de oude Babolat Pure Control uit 2015. Bij de Pure Strike familie van Babolat ligt de focus het meest op controle. Het blad is bij dit racket ook wat kleiner en je voelt gelijk het zwaardere gewicht als je het racket in je handen hebt. Dit belooft een absoluut controle frame te worden.

Specificaties:

Product Babolat Pure Strike VS
Gewicht 310 gram
Bladgrootte 626 cm2
Balans 310 mm
Bespanpatroon 16×20 

Babolat Pure Strike
Tennisracket specialist Dave

Vanaf de baseline:

Wat gelijk opvalt is dat dit racket niet voor iedereen is weggelegd. Je zal zelf over een goede techniek moeten beschikken, wil je enigszins vaart creëren. De sweetspot (ideale raakpunt in het blad) in het racket is niet zo groot en op het moment dat je de bal naast de sweetspot raakt, voel je dit gelijk. Het racket is op dat moment niet heel fijn voor je arm. Maar op het moment dat je de bal wel in het midden raakt, dan is het fenomenaal. Het racket geeft dan heel erg veel controle. Dit racket is perfect voor de zogenoemde hard hitters.

Netspel:

Je zou verwachten dat met dit gewicht het racket wat lastiger te hanteren is aan het net, maar het tegendeel is waar. Omdat het balanspunt vrij laag ligt (op 310mm) is het racket erg wendbaar en makkelijk te manoeuvreren aan het net. Het is heerlijk volleren met dit racket, dankzij de hoge mate van controle die het je biedt. 

Service:

Ook bij het serveren geeft het racket erg veel controle. Door het gewicht merk je dat de beweging bijna vanzelf gaat. Als je de bal in het midden raakt, komt die er erg hard vanaf. Ideaal voor de servicekanonnen onder ons. Als je moeite hebt om zelf veel vaart te maken bij je service, kan het racket iets minder comfortabel voelen.

Conclusie:

Als je gewend bent om met een kleiner blad te spelen en zoekt naar een racket wat veel controle geeft, moet je deze zeker eens proberen! Je zal zelf wel de vaart moeten maken bij je slagen, daar zal het racket je namelijk weinig mee helpen. Dit racket is geschikt voor spelers in categorie 1 t/m 4.

 

Power 7
Controle 9
Comfort 8
Spin 7