Spikeball

Spikeball, misschien ken je het wel. Het is een van de populairste nieuwe rages in Nederland en is een fijn spel om je balgevoel te optimaliseren en vooral heel veel lol te maken. Spikeball is Nederland aan het veroveren, dit wil je dus echt proberen! Alles wat je nodig hebt is een zogenaamde ‘Spikbeball’ en een spikeball set. We zullen hieronder toelichten hoe het spel werkt.

Hoe speel je Spike Ball?


Het fijne aan Spike Ball is dat het een relatief eenvoudig spel is. Je verzamelt in totaal twee tot zes spelers en zet het Spike Ball net in het midden van iedereen. Je maakt dan de teams die tegen elkaar zullen strijden. Je kunt nu gaan opslaan. Belangrijk is dat de teamgenoot van de gene die opslaat altijd rechts naast hem of haar staat. De opslag doe je door de bal op te gooien en deze dan in het net te slaan. Vervolgens mag de bal maximaal 3 keer aangeraakt worden let wel op een persoon mag hem maar 2 keer aanraken. De derde keer dat de bal wordt aangeraakt moet een worp in het net zijn. Belangrijk is dat je de bal dus niet drie keer hoeft te raken. Het doel is om de tegenstander de bal niet meer in het net te kunnen laten slaan (de bal valt op de grond), de bal 2 keer op het net laat stuiteren of de bal tegen de rand van het net slaat. Wanneer een van deze mogelijkheden zich voordoet heeft het andere team een punt gescoord.
Zodra er een punt gescoord is, mag het team dat de punt scoorde serveren. De spelers moeten weer in de beginpositie staan, maar de spelers van het team dat de punt scoorde, moeten onderling wisselen van positie. Na vijf gespeelde punten draaien de spelers een kwartslag tegen de klok in. Hiermee worden zaken zoals voordeel van wind of zon of andere voordelen weggenomen. Het doel is om 21 punten bij elkaar te scoren. Belangrijk is dat er altijd twee punten verschil moeten zijn. De stand kan dus niet eindigen in 20-21, maar wel in 20-22.

Waar koop je Spikbeball?


Spikbeball is te koop bij TennisDirect. Zowel heel de set als alleen de ballen kunnen bij ons besteld worden. Mocht je vragen hebben over Spikeball neem dat contact op met onze specialisten.

Spel & Fun

8 producten

Filteren

8 producten

Filteren